Høstens webinarprogram er klart

Leder.no sine webinarer vil i høst handle om alt fra ansattes sykefravær til personvern og konflikthåndtering. 

Sist oppdatert 27.06.2019

Leder.no sin populære webinarserie for ledere starter opp igjen så fort skoleferien er over og de fleste arbeidstakere er tilbake på jobb i midten av august. Nå er programmet klart, og webinaransvarlig Anders Engen Sandén lover stor variasjon også i høst.  

- Vi har så langt i år vært gjennom 7 direktesendte lederwebinarer, og fått veldig gode tilbakemeldinger både på den formen vi bruker og innholdet. 30 minutter inkludert spørsmål og svar har vært en oppskrift mange ledere setter pris på, fordi det er mulig å få tid til i en hektisk lederhverdag, sier Engen Sandén.

Starter med personvern

Høstens program starter med et webinar om personvern; et tema mange ledere kanskje tenker litt mindre på enn de burde gjort.

- Etter den store oppmerksomheten rundt GDPR i fjor sommer, er det nok mange som har senket tempoet litt i personvernarbeidet. Det kan være lett å glemme hvor mange personopplysninger ledere behandler hver dag, og hvor mange av disse opplysningene som ligger i eposten eller på PC-en til lederen. Derfor tror vi mange vil få noen viktige påminnelser i webinaret vi kjører 22. august.

Flere webinarer om sykefraværsarbeid

- Vi vet at mange av brukerne av Leder.no er opptatt av å ha god kompetanse rundt sykefraværsarbeidet, så vi skal naturlig nok innom sykefravær ved flere anledninger også i høst. For at ledere skal behandle syke ansatte rettferdig og godt, er det viktig at de er trygge. I høst skal vi blant annet ta for oss hyppig korttidsfravær, barns sykdom og sykmeldinger som kanskje ikke burde vært sykmeldinger, sier Engen Sandén.

Utvikle deg som leder

Anders Engen Sandén trekker også frem noen høstens webinarer som vil være mer direkte knyttet til personalbehandlingen.

- Vi skal denne høsten ha et webinar om konflikthåndtering, som jo er svært avgjørende at ledere håndterer på en god måte for at konflikter ikke skal eskalere. Frem mot jul holder vi også et webinar om oppfølging av nye ansatte, som det har blitt mye mer oppmerksomhet rundt de siste årene. Stadig flere ledere innser at hvordan de tar imot ansatte fra den dagen de har signert arbeidsavtalen får veldig mye å si for hvordan de trives og utvikler seg gjennom hele arbeidsforholdet.

Mange interessante spørsmål 

Anders Engen Sandén sier noe av det mest spennende med webinarene er alle spørsmålene som kommer inn fra deltakerne underveis i direktesendingene.  

- Selv om alle webinarene er tilgjengelig i opptak i etterkant, ser vi at mange prioriterer å bli med på direktesendingene, hvor de også har mulighet til å stille spørsmål. Det setter vi stor pris på, fordi vi da får vi muligheten til å drøfte spørsmål som mange andre ledere også lurer på. Det håper vi deltakerne vil fortsette med utover høsten, sier Engen Sandén.

Her finner du oversikten over høstens webinarer fra Leder.no

Lurer du på hvordan våre lederwebinarer foregår? Se videoen nedenfor.