Minikurs: torsdag 05. september 2019 13.00

Derfor er det god ledelse å stille spørsmål ved en sykmelding

I dette minikruset forklarer kursholder Atle Torp hvorfor han mener det er god ledelse å drøfte arbeidsevnen til en sykmeldt ansatt. Han gir også råd om hvordan ledere konkret kan gå frem i slike tilfeller.

Mange mener det er upassende av en leder å kontakte en ansatt som er sykmeldt for å drøfte arbeidsevnen. I denne sendingen vil HR- og ledelsesrådgiver Atle Torp fortelle hvorfor en god leder bør gå i dialog med den sykmeldte og stille spørsmål ved en sykmelding. Han vil også gi tips til hvordan du som leder bør gå frem i en slik situasjon. 

Vi setter et ekstra fokus på sykmeldingstemaet nå i høst. I tillegg til dette minikurset, sender vi også to andre relevante minikurs.

De to andre sendes henholdsvis 9. september (Hvor mye må en leder tilrettelegge for en syk ansatt?) og 14. oktober (Når du ikke vil godkjenne sykmeldingen fra legen – slik går du frem​).

Sjekk listen over alle høstens minikurs her! 

Anders Engen Sandén

Programleder

Anders er ansvarlig for innholdet på Leder.no og er programleder for våre populære minikurs

Våre populære minikurs for ledere - faglig påfyll hver måned

Dette minikurset er en del av Leder.no sitt opplæringsprogram for ledere. Kursene er spesialtilpasset ledere med personalansvar som ønsker å holde seg oppdatert på regelverket og få faglig påfyll som leder, uten å bruke for mye tid på det. Du får tilgang til minst ett direktesendt minikurs i måneden og alle tidligere kurs i opptak. 

Atle Torp, HR- og ledelsesrådgiver torsdag 05. september 2019 13.00 30 minutter inkl. spørsmål og svar 25.08.2019

Ja, takk - jeg vil kjøpe tilgang!

Du får tilgang til alle minikursene vi avholder for bare 99 kroner i måneden - direkte og i opptak.
Avtalen gjelder i 12 måneder og faktureres i sin helhet forskuddsvis.

 

Her finner du vilkårene.